Gaļas vērtības
Gaļa cilvēkam ir svarīga ikdienā, lai nodrošinātu nepieciešamās uzturvielas organisma darbībai. Gaļa satur organismam nepieciešamās vielas, kurus nav iespējams aizstāt ar augu valsts izcelsmes produktiem.
Gaļa satur vitamīnu B12 un kreatīnu, kas ir īpaši svarīgi, jo to nevar iegūt no augiem.
Gaļas Omega – 3 ir daudz veselīgāka un vērtīgāka cilvēkam, nekā augu formas Omega – 3
Brieža gaļas izcilo uzturvērtību cilvēki ir novērtējuši jau senatnē un tā vienmēr ir bijusi aukstdzimušo cilvēku ēdienkartē. Brieža gaļa ir ar unikālām īpašībām un pilnveido cilvēka dienas uzturu, jo brieža gaļa ar savu uzturvērtību ierindojas pirmajā vietā salīdzinot ar citu dzīvnieku gaļām.
Dažādu gaļas ēdienu uztura rādītāji (uz 100g)
Dzelzs, mg | Tauki, g | Holesterīns, mg | Kalorijas | |
Brieža | 3,4 | 3,3 | 66 | 159 |
Liellops | 2,3 | 9,76 | 92 | 214 |
Cūka | 1,8 | 10,64 | 101 | 219 |
Vista | 0,78 | 3,42 | 83 | 159 |
Vērtīgākais briežu gaļā:
bagātīgs olbaltumvielu, dzelzs, fosfora un kālija avots;
zems tauku, holesterīna saturs un enerģētiskā vērtība;
viszemākais holesterīna līmenis;
pastāv pretvēža iedarbība.